וידוי ביוה''כ בחזרת הש"ץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/09/03 09:08 יח באלול התשסג

שאלה

בחזרת הש"ץ של תפילות יוה"כ האם צריך לחזור ולהתודות עמו או רק לשמוע? אם צריך לחזור ולהתודות אז מאיזה קטע עד איזה קטע?

תשובה

בס"ד

כתוב שהאר"י ז"ל היה רגיל לומר את הסליחות עם שליח הציבור מילה במילה.
אבל בחזרת הש"ץ אי אפשר כיון שיש שם ברכות עם שם ה' וזה אסור לעשות. אבל אפשר לומר איתו מילה במילה חוץ מהברכה עצמה.
וכן בענין הוידוי. אע"פ שאין מתוודים פעמיים - מותר לחזור איתו כי זה לא נקרא פעמיים. שיש הפרש בין הוידויים.

בהצלחה