ואת זכר לא תשכב...

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/07/02 11:37 ה באב התשסב

שאלה

למעשה, בבדיקה שערכתי, בבדיקות שאחרים עשו ומפרסומי אתרים אחרים המביאים ציטוטים שונים מאתרכם, צר לי כבוד הרב, אבל אתם לא ממש עונים לשאלה שלי ולשאלה של רבים בנושא זה וחבל.

יש אנשים שבאמת לא יודעים מה אסור ומה מותר, מה שהבאת לי זה תשובה מאוד כוללנית לא סתם ביקשתי דיוק בתשובה.

אני ועוד המון מודעים לאיסור בגדול אבל רוצים לדעת ביתר דיוק במה דברים אומרים - אין זה אומר שמי מאיתנו יפסיק או לא יפסיק לעשות מעשים אלו, אבל אנשים רוצים להיות מודעים על מה עוברים ועל מה לא.

אם קשה לך לדייק בדבירך אני אבין. אבל לצערי (ומבלי לפגוע באף אחד) תמיד קיבלתי תשובות מתחמקות במקרה זה בפרט, ובמקרים אחרים בכלל.

אשמח אם הפעם תדע לעמוד בשאלתי.

תודה, והתנצלותי הכנה מראש.

תשובה

שלום רב,

מדובר באחד האיסורים החמורים ביותר בתורה שאין לו שום היתר בשום צורה.
ניתן לפתור את הבעיה לא ע"י נתינת היתר אלא בעזרת פתירת הבעיה מהשורש, ניתן לפנות לטלפון 6541899-02 בימים שני וחמישי בין השעות 20:00-23:00, היו כבר הצלחות רבות בענין. מובטחנו שאם תרצה לפתור את הבעיה תוכל לעשות זאת.

בברכה

צבי קוסטינר