התרת שבועה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 16/09/02 20:38 י בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

לפני זמן מה נשבעתי שבועה ומשראיתי שאיני יכולה לקיימה עוד הלכתי לשאול רב מקומי שאמר לי שאני צריך לאסוף שלושה מחברי הטובים ולומר איתם את סדר התרת הנדרים והשבועות.

מאחר שרוב חברי משרתים בצבא, לא יצא לי עד כה לפגוש שלושה מחברי באותו זמן ולכן לא הצלחתי עד כה לבצע את הוראת הרב. שאלתי היא האם לאחר שאמרנו בערב יוה"כ את התרת הנדרים אני עדיין צריך לעשות בנפרד או שזה תופס ושבועתי כבר הותרה?

תודה מראש,

חתימה טובה

אית

תשובה

איתי שלום,
ההתרה שעושים בעב יום הכיפורים מועיל דוקא לנדר או למהג טוב שאדם נהג והוא איננו זוכר מהו.
אך נדר שאדם זוכר-צריך להושיב שלושה להתרה מיוחדת שבה הנודר יפרט את הנדר והם ימצאו "פתח" ו"חרטה".
לכן אייעץ לך לפנות לרב השכונה או לרב המקומי ששאלת אותו,ותבקשי ממנו שיעשה לך התרה.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני