התרת קללות ועין הרע

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 01/07/02 05:07 כא בתמוז התשסב

שאלה

שלום,

כיצד ניתן לדעת אם על אדם מוטלת עין רעה או קללה, וכיצד מסירים זאת?

תשובה

ב"ה י"א מנחם-אב תשס"ב

לרונית שלום!

אינני מכיר שיטה לדעת זאת, אולי הבקיאים בנסתרות יודעים זאת, אבל אם הולכים לאנשים אלו צריך לבדוק שמדובר בתלמידי חכמים אמיתיים ולא במתחזים.

באופן כללי אדם לא צריך לחשוש מדברים אלו, כיון שחששות מעין אלו יוצרות מצב בו האדם משלים עם מציאות לא תקינה שכיכול קיימת בו, אדם צריך להשתדל להתמודד עם בעיות שקיימות לו בדרך המוסר ותיקון המידות, ולא לתלות אותן באיזה גורם חיצוני שכביכול הביא את הדברים עליו, גורם שאין לו שליטה עליו.

חז"ל אומרים: "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים", יראת שמים היא הבסיס לאישיותו של האדם, ודבר זה נתון בידי כל אחד ואחד מאיתנו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת