התרת נדר ללא תלות במשהו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/07/13 19:42 כא באב התשעג

שאלה

ערב טוב,

יש לי חבר שבעבר עקב מקרה שקרה לו משתיית אלכוהול רבה ומופרזת נדר נדר שלא ישתה עוד אלכוהול שוב.

כמו שהסברתי הוא לא אמר שאם ויקרה משהו הוא לא ישתה אלא פשוט לא לשתות ואמר זאת לעצמו בקול ליד חבר אחד.

השאלה היא מה עליו לעשות כעת אם הוא רוצה לשתות מעט ממשקה חריף ? לגבי הנדר איך שלא ייחשב לו ולא יעבור עליו

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנדר הוא נדר לכל דבר.
במקרה הזה, נראה שהנדר הוא הדבר הנכון עבור החבר שלך. החבר שלך נדר כדי לשמור על עצמו מצרות.
כדאי לך לתמוך בנדר ולא לחפש דרכים להתירו. מפני שמי שיש לו נטיה לשתיה מופרזת - עדיף שלא ישתה בכלל.
יש אפשרות להתיר נדר, אבל נראה לי שבמקרה הזה עדיף לשמור על הנדר מפני שהנדר הזה שומר על החבר שלך.

אם בכל זאת אתם מבקשים התרה צריך לפנות אל רב (בבית הכנסת או במקום אחר שאתם מכירים) הרב יכול לעשות התרת נדרים.

עייני
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=222845