התרת נדר חשוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/08/10 01:52 יז באלול התשע

שאלה

שלום כבוד הרב ,

לפני שבועיים התחלתי ללכת לסליחות , הלכתי שבועיים ברציפות , עכשיו שמתחיל לימודים בקרוב , אני לא יוכל ללכת יותר , אני אצטרך לקום מוקדם ללימודים.

ז"א שהלכתי 3 פעמים לסליחות בלי להגיד לפני בלי נדר.. לכן זה נקרא נדר..

אני רוצה להתיר את הנדר לפני שאני כבר לא יוכל ללכת יותר..

הבנתי שאני צריך לכנס 3 חברים שלי.. להתוודות על הנדר , לומר אותו.. והם יגידו לי ביחד "מותר לך מותר לך מותר לך" והנדר יופר? זה נכון?

אם לא איזה דרך אחרת אני יוכל להתיר זאת? זה מאוד דחוף תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה צריך לפנות אל רב ולשתף אותו בעניין.
התרת הנדר בסגנון שכתבת נעשית כאשר לא זוכרים מה היה הנדר. אבל אם זוכרים את הנדר צריך לפנות לרב שיושיב שלושה להתרה מיוחדת שבה הנודר יפרט את הנדר והם ימצאו לו "פתח" ו"חרטה".