התעסקות בתאריך בריאת העולם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 15:45 יב בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום!

אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה: למה הקב"ה ברא את העולם דווקא מתי שהוא ברא אותו אם הוא בעצם אינסופי ויכל לברוא את העולם בכל זמן שרצה?

בתקווה שיהיה בכוחך לענות לי וגם אם לא, בכל זאת תודה.

תשובה

בס"ד

האמת היא שאי אפשר לענות על כך תשובה כי על זה נאמר במסכת חגיגה דף יא/ב

"יכול ישאל אדם קודם שנברא העולם? תלמוד לומר "למן היום אשר ברא אלהים אדם על הארץ"
יכול לא ישאל אדם מששת ימי בראשית? תלמוד לומר "לימים ראשונים אשר היו לפניך"
יכול ישאל אדם מה למעלה ומה למטה מה לפנים ומה לאחור? תלמוד לומר "ולמקצה השמים ועד קצה השמים".

הרי שיש לכך תשובה אבל מי שמדבר עליה - מרגיש כאילו שזה ברמה שלו ויש בכך כנראה הרבה אפשרויות לטעות.

לכן נתעסק במה שלפנינו. גם ככאן נראה לי שהמלאכה כל כך מרובה ואין לנו מספיק כח ללמוד את כל חכמת ההויה.

שימי לב: לפעמים ההתעסקות בדברים שלפני הווית העולם נועדו להסיח את הדעת מהתעסקות בדברים הפשוטים שנמצאים לפנינו כאן ועכשיו . דברים קטנים כמו,, להתנהג יפה אחד לשני וכד'.

לכן נאמר שם על מי שמתעסק בהם "ראוי לו שלא בא לעולם" - זאת אומרת - אם העולם הזה קטן עליו , שישאר בעולם אחר.

לא התעסקתי בזה כי אני אוהב את החיים בעולם הזה, עולם שברא אותו אלוקים, וגם הוא מספיק גדול עלי .

בהצלחה