התעלמת?!

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/01/02 11:58 יג בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב אני בן 17 ואני סובל ממשיכה לבנים לאחרונה אני מצליח ב"ה להתמודד איתה (לבד) ואני מקווה שעליתי על הדרך הנכונה.

מפריע לי שהכרתי בצאט באינטרנט בחור בן 20 שמנסה אף הוא להתמודד וסירבתי למרות כל תחנוניו להתמודד איתו יחד כי לא סמכתי על עצמי שאני אכן יוכל לעשות זאת. לכן הפנתי אותו לאתר הזה וכל הוא באמת עשה. השאלה אם זה היה מוסרי ובסדר שסרבתי להתמודד איתו יחד מחשש שזה יחזור אליי ויפגע בי.

תשובה

ב"ה,

ברכת ה' עליך!

טוב עשית!

אני שמח שאתה חש שעלית על הדרך הנכונה. אבל, אני בטוח שכדי שתוכל להתמודד עם השאלה לאורך זמן, אתה זקוק לליווי רוחני שיחזק אותך ויטע בך כוחות להתמודד עם הבעיה.
לכן, עכשיו בעיקר חל עליך הכלל של "הרחק משכן רע". ושכן הוא לא רק מי שגר קרוב אליך אלא מי ששכן שלך, בעל בעיות דומות לשלך.
אל תתקרב למי שחש בבעיות כאלה. אל כגון זה לא אומרים: "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק".

המשך ובעז"ה תראה ברכה,

שי