התנדבות במד

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/02/02 03:30 כו בשבט התשסב

שאלה

ראיתי את תשובת הרב לשאלת הנערה בנוגע להיתנדבות במד"א.

כבר שאלתי את הרב שאלה דומה, אבל כמו כן אני ב"ה בעל כח השפעה מרובה ואני מחדש שם לאחינו החילוניים חידושים (כמו נגיעה וכ") וחלקם אפילו מתחילים לשמור (מתוך ראיה כמה הדבר יפה]

- אני אישית איני מתנדב בשבת אך נוצרות לי בעיות של נגיעה( אם בנות שלא מודעות לעובדה כי אני שומר נגיעה), האם להמשיך להיתנדב ולהשפיע? או לעזוב עקב חוסר דעת של אנשים אחרים ?( כמו כן אני מחכה לתשובה על השאלה הקודמת) בתודה והערכה

אריה

תשובה

ב"ה,

אריה,

ברכת ה' עליך!

אינני מכיר אותך כדי שאוכל לענות בודאות. אבל לפי מה שאתה מתאר, אם אתה מרגיש שהתנדבותך במד"א לא פוגעת בך מבחינה רוחנית, גם אם יש בנות שלא מבינות את ההרחקות, אז הסבר להן והמשך להתנדב. אבל אם אתה מרגיש שאתה לא מסוגל להתמודד עם הבעיות הנוצרות כתוצאה מהמפגש, אז ותר על ההתנדבות בשלב זה של חייך. הכל תלוי באיך אתה מרגיש.

בברכה,

שי