התנדבות במד"א

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/05/11 13:32 כא באייר התשעא

שאלה

שלום,

1. האם מותר לכהן להתנדב במד"א? חשוב לציין שבגלל שאני נער אז אני חושב שלא יביאו אותנו ח"ו למצבים של מוות.

2. האם מותר להיות באמבולנס עם בת, או שיש חשש של יחוד?

תודה מראש,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לענין טיפול בגוסס: ממה נפשך, אם יש אחרים שיטפלו - מוטב. ואם אין אחרים הרי זה פיקוח נפש וטוב שאתה תטפל בו.

לענין ייחוד - צריך לראות את החלל של הרכב כמו חדר סגור. אם יש במקום אנשים נוספים - או אם הדלת פתוחה, מותר. אם אתם שם לבד - אסור.

צריך לבדוק בכל מקום ומקום מה האוירה ששוררת בעניני צניעות. אין אפוטרופוס לעריות. בכל מקום שיש גברים ונשים, קל וחומר צעירים וצעירות עלולות לצמוח תקלות.
לכן שומר נפשו יזכור את דברי הכתוב "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם". מי שבא להתנדב וכל כוונתו כולה טהורה לשם שמים, ידע לשמור עצמו ולהרבות רק מעשים טובים.