התנדבות במד"א בשבת!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/08/05 00:45 כא באב התשסה

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו!!

שלום שמי אריאל!!

לפני כשבועיים עברתי קורס מד"א והצלחתי בו.

ועל החוזה שקיבלתי עלי להתנדב בכל השבוע במשך ארבע שעות עכשיו מכיון שאני הולך ללמוד רחוק מביתי ובפנימיה ואני חוזר יום שישי מאוחר לא תהיה לי הזדמנות להתנדב ארבע שעות אלה רק ביום שבת עצמו עכשיו שאלותי הן:

א.האם מותר לי להתנדב בשבת ?

ב.אם כן איך עלי לנהוג הרי ידוע שזאתי הצלת חיים אבל בחזור מהאמבולנס זה כבר אינו הצלת חיים ואיך אני אחזור לתחנה?

נ.ב. ידוע לי שיש אחרים שיוכלו לעשות זאת במקומי אבל בתוקף החוזה אני מחויב לארבע שעות ואין לי זמן אחר לעשותן!!

תשובה

בס"ד

1- ההתנדבות הזו צריכה בדיקה. אם זה ממש פיקוח נפש או שזה רק הכנה שלא יהיה פיקוח נפש. צריך לבדוק את החיוניות של התחנה שאתה עובד בה. לצערי אינני יכול לתת תשובה כיון שזה לא תשובה עקרונית. זאת תשובה מעשית על חילול שבת. והיא חייבת להתחשב בתנאים הפרטיים של התחנה שאתה עובד בה.

2- גם ההתחיבות שלך היא לא היתר לחילול שבת. צריך למצוא פתרון אמיתי באמצע השבוע או לשלם את עלות הקורס. האילוץ של ההתחיבות לא מתיר חילול שבת.

3- החזרה - גם היא חלק מהענין.

בהצלחה