התנגדות ההורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/02/11 00:37 ל בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נמצאת כרגע במשבר רציני בחיי.

אני בת 21, יוצאת עם בחור בן 24 במשך שנה ושלושה חודשים. לפני 8 חודשים החלטנו שאנחנו מוכנים להתחתן ב"ה. אך מאז התחילו הבעיות, ההורים שלי מאוד מתנגדים שנתחתן, הם אומרים שהבחור לא מתאים לי וזה לא החתן שהם ציפו שיהיה לי, את האמת אני לא יודעת כמה הסיבות שלהם מוצדקות. הם אומרים שבגלל שאין לו תואר אקדמאי אז הוא לא טוב בשבילי.

בגלל שהוא ביישן ושקט מאוד הם טוענים שהוא מסתורי וזה מלחיץ אותם.

עוד כל מיני סיבות כאלה שלי הם לא כ"כ מפריעות..

עכשיו אנחנו מושכים את הזמן כי אנחנו אוהבים ורוצים באמת להתחתן ולהקים בית כשר, אנחנו מתכננים את העתיד שלנו בע"ה, חינוך לילדים, שבת וכו'...

שמרנו נגיעה חצי שנה ונפלנו כמה פעמים בתקופה הזאת וכ"כ רע לנו עם זה.. אנחנו רוצים להתחתן כמה שיותר מהר..

אבל את ההורים שלי קשה לשכנע בנושא הזה.

אני ממש לא יודעת מה לעשותוקשה לי החליט.. לכאן או לכאן...על שניהם אני לא מוכנה לוותר.

אבקש שהרב יתן לי עצה מה לעשות במצב הזה.

תודה רבה

חודש טוב, מרובה בשמחה :)

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום

ההחלטה עם מי להתחתן היא של החתן והכלה, וזה לא בתחום של מצוות כבוד אב ואם.
כך נפסק בשו"ע.
הרי את היא זו שצריכה לחיות איתו לאורך ימים ושנים, ואם לא יהיה לך טוב אתו תסבלי כל החיים.

יחד עם זאת צריך לשמוע לעצת ההורים, הם יותר מנוסים וכד' אבל בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.

כיון שהחלטתם שאתם רוצים להתחתן את לא צריכה לוותר עליו, גם לא על הקשר עם הוריך, את צריכה לחזק את ההחלטה שלך, ולהיות שמחה בה,
אם הוריך יראו שאת שלימה עם עצמך ועם החלטתך וטוב לך איתו וטוב לכם יחד זה יוריד במקצת את ההתנגדות.

בברכה,

דני ארגמן