התמקחות על במחיר זה גזל פרנסה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/01/07 16:20 ו בשבט התשסז

שאלה

שלום, פעמים רבות אנשים מתמקחים עם מוכרים (בגדים, נעליים ועוד) על מחירי הסחורה, בנסיון להוריד את המחיר. האם זה מותר (כשידוע שהמחירים מראש גבוהים מהסביר), או שזהו גזל פרנסתו של המוכר?

תודה,

שבת שלום

תשובה

ב"ה

שלום.

זה מותר.

ואם הקונה לוחץ ומתווכח ומפעיל לחצים חיצוניים על המוכר אין בזה משום לא תחמוד מפני שזה דרך משא ומתן.
להפעיל לחץ ולשכנע אדם שימכור בניגוד לרצונו יש בזה בעיה משום לא תחמוד.
עיין תשובתי "מה זה לא תחמוד" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/20800

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.