התמודדות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/06/15 10:43 יד בסיון התשעה

שאלה

אני בחור בן 19 (כתור אחד שעומד להתחתן בקרוב) ומתחבט בשאלה זו הרבה מאוד זמן זו שאלה על האמונה שלנו ועל ההשקפה שלנו וכל מקרה חדש שאני שומע גורם לי לבכות ולפנות ולדרוש מהקב"ה הרי כתבת בתורתך: " כי לא ידח ממנו נדח" וכן " ובאו האובדים מארץ אשור והנדחים מארץ מצרים ", גם אלו ששם אובדים ונדחים עליהם יחזרו בתשובה. אני מדבר על היחס שלנו כתור מגזר לבנים ולבנות שלנו, מסביבי אני שומע ורואה עוד בת של שכן מהאולפנה שמחוץ לבית הספר הולכת עם חצאית קצרה במקרה הטוב ומכנסיים במקרה הפחות טוב הולכת עם בנים שלא שומרי תורה ומצוות וכו' ואין להאריך בדבר המצער וכן בנים שלנו שלא שולטים על יצריהם ונופלים בשמירת נגיעה ואי אפשר שלא לבוא בשאלה למה זה קורה?

האם בגלל המתירנות השולטת ברחוב, החינוך בבית שכן מתיר את המתירנות הזו ע"י כניסת מכשירים עם אינטרנט פתוח וללא חסימה כלשהי, טלוויזיה אשר משדרת תכנים שלא ראויים למי שחונכו על ברכי הראי"ה ובנו הרצי"ה זצ"ל להשקפה אמיתית ונכונה על התורה ארץ ישראל ועם ישראל, האם בגלל המורים והמורות בישיבות התיכוניות והאולפנות המשדרים מתירנות כזו ע"י צילום סלפי עם תלמידיהם והעלאת התמונה לאינסטגרם והוספת התלמיד לאור בקשת החברות בפייסבוק לאור ההיטשטשות בין הדיסטנס בין המורה/ הרב .או אולי גם כל הסיבות יחדיו.

מדוע לא מדברים עם הנוער על מה כן לעשות ואני אסביר את עצמי כשיש נער בישיבה תיכונית שרוצה להתחזק הוא זונח את כל הדברים שעשה עד עכשיו ( בא נצא מנקודת הנחה שהוא עושה זאת בהדרגה ולא בבת אחת כך שהיינו יכולים לתלות את נפילתו בהליכתו לקיצון אחד). כעת הוא מתיישב ללמוד משקיע בקדושה וביראת שמיים אז הוא משקיע בחיובי לכאורה, אך זהו החיובי בשלילי, מחויב הוא אם רוצה הוא ללמוד אזי צריך הוא לוותר על מה שעשה עד עתה שזה השהייה הארוכה בפייסבוק או בדיבור עם בנות בסניף הקרוב, אך זהו עדיין מה לא לעשות או כמו בשפת תורת החסידות "קבלת עול", עם קבלת עול לא מחזיקים מעמד הרבה זמן ולכן הנפילה הבאה זה עניין של זמן כי כבר כמה זמן היצר הרע יסכים למה לא לעשות, אלא צריך לדבר על האקטיביות של עבודת ה' למשל כאשר אתה לומד אל תלמד בשטחיות אלא תשבור את הראש ממילא זה יביא את האדם לידי ספוק כי עשה משהו מדיליה ויביאו לידי אהבת התורה,וכן תחשוב הרבה תתבונן על נושא מסוים בעבודת ה' ותשב עליו ככל שתחשוב יותר זה יביא

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1. קודם כל נחנך את עצמנו בשמירת גבולות ואיפוק ראוי.

2. מנסים מתאמצים מוסרים את הנפש ומצליחים, לא בכל ולא תמיד. תסתכל על ההצלחות.

3. המצב הזה לא בטעות, יש מי שמתנגד לקדושה ולטהרה זה יצר הרע, תפקידו לאתגר אותנו ותפקידנו לעמוד להאבק לנצח,
ולאנשים מיוחדים יש תפקיד נוסף: לרתום אותו לעבודת ה'.

בברכה,

דני ארגמן