התמודדות עם בעלי לשון הרע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/06/13 11:43 כד בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב, הנה שתי שאלות הקשורות לבעלי לשון הרע.

אשמח מאוד לקבל את תשובות הרב על השאלות שאני מעלה כאן.

1. יש לי חברה (שאיני מעוניינת בחברתה...) שבכל פעם שאני נפגשת איתה (ליד בית הכנסת, בגן השעשועים...) או כשהיא מתקשרת אלי, אז היא מספרת לי דברים רעים, לשון הרע ותלונות על בעלה, על חברות, על הרב ועוד.

אני סובלת מכך מאוד, ואיני יודעת כיצד להתגונן מפניה, שכן היא "רודפת" אחרי (אפילו בטלפון) כדי להתלונן בפני על כל אויביה.

מה עלי לעשות כדי להתרחק ממנה?

2. מה עושים כדי לא להאמין לדברי חברה (חברה אחרת...)שמספרת על בעלה על עוונות שהוא עושה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1. צריך קצת אסרטיביות, זו מיומנות שניתן לרכוש אותה.

אבל קודם לכן את צריכה לחדד אצלך ואחר כך גם אצל חברתך, שהאוזנים שלך הם לא פח אשפה של כל מי שרוצה לדבר סרה על אחרים.

תוכלי לומר לה בצורה ברורה והחלטית, אני אשמח להקשיב לך אבל אני לא מעונינת לשמוע רע עאל אחרים, אם את לא מסוגלת לסנן את דיבורים אני לא אוכל לשמוע.

2. כמובן אם הסיפור על בעלה הוא סיפור במסגרת של עזרה לאישה, שהיא פורקת ואת עוזרת לה להסתכל בצורה אחרת - מותר לשמוע ואסור להאמין.

3.מה עושים כדי לא להאמין- פשוט לחשוב שמרוב הצער הגדול שיש לה מבעלה - היא מגזימה ומציירת בצבעים שחורים את הכל כדי שיקשיבו לה, אולי היא מאוד מגזימה אולי מוציאה דברים מהקשרם כפי שעושים אנשים שנמצאים במצב של מריבה.

גם במקרה זה אם אין כוונה לתועלת - תבהירי לה שאת לא מוכנה לשמוע דברים רעים על אחרים.

בברכה,

דני ארגמן