התמודדות ועלייה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/06/11 20:08 ד בסיון התשעא

שאלה

בהתמודדות שלי עם היצר בסך הכל יש התקדמות אבל לפעמים שאני נופל אני מרגיש שאני חוזר לאותו מקום נמוך וזה מתסכל אותי! מה עושים? אשמח לעצה ועזרה בדרך.

תשובה

ב"ה,

שלום,

אם אדם התאמץ ונפל הוא לא חוזר למקום שהיה בו, כיוון שכדי להשיג את המצב הגבוהה הוא התאמץ ועמל, ומאמץ זה נצרב בנפש, בפעם הבאה כשעומד מול אתגר יש לו את הרושם שהשאיר המאמץ בנפש, ובהחלט בפעם הבאה יותר קל גם אם לא מרגישים זאת.

לכן על כל הצלחה צריך לשמוח ולקחת ממנה את הכוחות להבא,

נכון, לא כל הצלחה מתמידה אבל כל הצלחה משאירה רושם בנפש, וזה מצטבר עד שמצליחים לגמרי למגר איזשהי תכונה מידה או הרגל רע.

ואז מתחילים במקום יותר גבוה להתעלות למדרגות יותר גבוהות, גם שם יש מאמץ אך ככל שאדם מצאצץ יותר כך יותר קל לו לעמוד באתגרים.

בברכה רבה,

דני ארגמן