התלבטות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/10/12 10:44 טז בתשרי התשעג

שאלה

שלום וברכה קודם כל!

אז ככה אני יוצאת עם בחור שבא מהעולם החילוני וכמו כן אני בחורה דתייה.

אנחנו יוצאים מזה שבעה חודשים וב"ה הבחור התחיל לשמור שבתות,להניח תפילין,ללכת עם כיפה בכיס בשביל שיוכל לברך,מקפיד על כשרות.בכל אופו הוא מאד רוצה להיכנס לעולם הדתי.אני ממילצה לו בכל דרך שכדאי ש"יעשה לו רב".אני מאד רוצה שהוא יעשה את ההתקדמות וגם הוא הייתי רוצה לדחוף אותו מצד אחד ומצד שני לא ללחוץ אותו יותר מידי,בגלל חוסר נסיון בדבר.הייתי שמחה לקבל טיפים איפה אני יכולה להיכנס לנושא הדת קצת יותר.

כרגע אגע בנושא אחר.

אני כבת 23 הוא כבן 25 איך אומר את זה בצורה יפה לצערי הרב אנחנו לא שומרים נגיעה והוא מודע לכך גם אני מעוניינת לשמור נגיעה או לפחות להגיע למצב שאנחנו לא .... בגלל העבירה החמורה.הייתי שמחה לדעת איך נוכל להגיע למצב שאנחנו לא עוברים על האיסור החמור.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

במקום לדאוג להתקדמות שלו - תדאגי הרבה יותר להתקדמות שלך. סוף כל סוף, מבין שניכם את הדתיה!

כיצד תוכלי לקדם אותו אם הדוגמה שהוא מקבל ממך - כצעירה דתיה, היא של עבירה חמורה?

אם את רוצה לקדם אותו, את צריכה לפני הכל לקחת את עצמך ברצינות רבה. למצוא דרך להתחזק מאוד ולצאת מכל העבירות שלך.

ההתקדמות שלך! היא תהיה הבסיס הבריא ביותר להתקדמות שלו.

את ממליצה לו על "עשה לך רב" - נראה שאת זקוקה לכך יותר ממנו. חפשי לך רב, עוד יותר מתאים שזו תהיה רבנית שתוכלי לקבל ממנה תמיכה קבועה שתסייע לך להתקדם.
בהצלחה!