התלבטות קשה - לימודי וטרינריה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/03/10 13:59 ג בניסן התשע

שאלה

שלום רב,

זה חודשים רבים שאני מתלבטת האם ללמוד את מקצוע הוטרינריה. כידוע, לימודי הוטרינריה אינם לימודים קלים ונחשבים כלימודי רפואה לכל דבר. כמעט והחלטתי סופית להתחיל בלימודיי בשנה"ל הקרובה, אך שוב- צצו ועלו שאלות ולבטים חדשים. אני בחורה דתית שאוהבת מאד בעלי חיים ורואה את עצמי עובדת בתחום, אך במקביל חוששת מאד שאולי לא אצליח לשלב את הטיפול בהם עם ההלכה. לדוגמא: במקרים של עקירה/סירוס, במקרה של עבודה בבי"ח וטרינרי העובד במתכונת חירום של שבתות וחגים.... כיצד מסתדרים? האם יש היתר בכלל לעבוד בשבת/בחג לשם הצלתם (כמו בבתי"ח, במקרים של פיקוח נפש דוחה שבת)? אנא תשובתך, איני יודעת כיצד עליי לנהוג. תודה רבה, חודש מבורך וכל טוב.... =)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
השאלות שאת מעלה בטלות לעומת האפשרויות הרבות והחשובות שיש במקצוע.
אם את אוהבת בע"ח אין כל סיבה שלא תלמדי ותעסקי בריפוי בע"ח.
יש מקום לוטרינר גם כשלא יעבוד בשבת וגם אם לא יעסוק בסירוס.
עדיין יש הרבה מאוד דברים חשובים וטובים לעשות.