התייעצות עם רב

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/05/14 22:17 יג באייר התשעד

שאלה

שלום וברכה. יש לי בן זוג מזה כשנה ואנחנו מתכוונים להתחתן בעתיד בעז״ה. הבחור ללא תעודת בגרות ולא מתכוון להשלים/ללמוד לתואר. אבא שלי לוחץ עליי ללחוץ עליו ללמוד, ומציע גם לאיים בפרידה, אחרת - לדבריו - הוא לא מתכוון לעזור לנו בכסף אם נצטרך, כי בגלל שהוא לא משכיל אנחנו מביאים זאת על עצמנו. בנוסף, יוצא מכך שאם הוא לא ילמד אבא שלי לא יאהב אותו כמו שהוא היה אוהב אותו אם היה לומד.

מצד שני, אני מנסה ללחוץ עליו, והוא כועס עליי וחושב שמה שאכפת לי זה רק כסף ולימודים ואומר שאם לא מתאים לי בן זוג לא משכיל אז הוא לא מחזיק אותי. רוב הריבים על הלימודים נובעים מהלחץ שאבא שלי לוחץ עליי, ואני תקועה בין הפטיש לסדן - להמשיך ללחוץ או לוותר ולהגיד לאבא שלי שהוא לא ילמד? לכבד את אבא או את בעלי לעתיד בעז״ה?

אגב, הבן זוג לא יודע שאבא שלי לוחץ עליי ככה, הוא חושב שאנחנו רק מדברים על זה פעם ב..

אשמח לעצה, ובנוסף אם אפשר הסבר איך אני יכולה לקבוע פגישה עם הרב ארוש, תודה רבה ובשורות טובות!!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשמח לעזור בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן