התייעצות בנוגע לבן זוג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/02/06 14:45 כח בשבט התשסו

שאלה

אני בחורה מאמינה מאוד, פגשתי בחור בעל מידות טובות, שמאוד מכבד אותי ולאחרונה הוא סיפר לי כי הוא חולה במחלת האפילפסיה עקב תאונת דרכים. אני שוקלת להנשא לו ואני צריכה עצה בנוגע לנושא, האם זה יכול להשפיע על חיי ומה עליי לעשות

בתודה רבה

שרה

תשובה

שלום וברכה
את ההתייעצות הזו צריך לעשות בראש ובראשונה עם רופא. לכי לרופא המומחה בתחום, והוא יסביר לך על מה מדובר. סביר להניח שזה כן משפיע על החיים, אבל אין דבר שאין משפיע על החיים. אם מדובר בבחור טוב ובעל מידות טובות, שיהיה לך טוב אתו, קשה לראות באפליפסיה סיבה לא להינשא לו, לאחר שיודעים בדיוק במה מדובר. להפך, פעמים רבות דווקא המציאות הזו נותנת לו ולך זווית אחרת על החיים, וקביעה יותר אמיתית של מה חשוב ומה לא חשוב בחיים, ובונים דברים בצורה הרבה יותר אמיתית.
על כן, עצתי לך לקבל ייעוץ רפואי, ולאור מה שכתבתי לעיל להחליט, ואם הדבר אפשרי אל תחמיצי זיווג טוב רק בשל בעיה זו, לאחר שהבנת מהרופאים במה בדיוק מדובר.

כל טוב ושמחינו בשמחות