התחזקות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/01/15 14:30 יח בטבת התשעה

שאלה

בס"ד

שלום רב,

תמיד גדלתי כחילוניה, בקיבוץ חילוני, ובשבועות האחרונים אני מרגישה צורך להרחיב את זהותי כיהודייה.

החלטתי להתחיל לבצע לאט הלכות, אך ישנם כל כך הרבה דברים שאשמח לדעת כיצד ניתן לדעת אותם?

בנוסף, נולדה לי בת בכורה ומשאת נפשי היא לגדלה כמסורתית בבית כמה שיותר מסורתי. אז כהתחלה, האם אתה ממליץ על השם עמליה? ומהי משמעותה השם?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

עמליה זה שם נפלא,

אדם לעמל יולד (ספר איוב פרק ה פסוק ז)והוא צריך לכוון את העמל הזה לשם ה'.(מסכת סנהדרין דף צט עמוד ב).

אם את רוצה להתחיל לקיים הלכות כדי למצא מי שתדריך אותך בענין, בנתיים אפשר ללמוד מספרים או מאתרים.

אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן