התחזקות וחלב-בשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/13 13:13 טו באב התשעג

שאלה

שלום,אני רוצה לשאול שני דברים:

דבר ראשון-אני מתחזקת ולאט לאט אני מקפידה יותר ויותר, שאלתי היא היכן מתחילים?

דבר שני-אם אכלתי ארוחה בשרית ולאחר מכן אכלתי בטעות ביס מעוגה חלבית,וישר לאחר הביס הראשון גיליתי זאת וזרקתי אותה..איך אוכל לכפר על כך?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. מתחזקים במה שיכולים להתחזק. יהודי צריך לקיים את כל המצוות, אבל מי שמתחיל, חייב להתקדם לאט לאט, כדי שיקנה את הדברים לפי כוחו.
לא מצפים שהכל יבוא ביום אחד. צריך להשתדל לעשות כל מה שאפשר. אבל צריך לזכור שאי אפשר להשתנות ביום אחד ולא לקחת על עצמך יותר מדי כדי שלא תהיה חולשה ונפילה. כל מה שאת מסוגלת לקחת על עצמך - שם תתחזקי.

2. חטא שנעשה בלי כוונה אלא מתוך חוסר תשומת לב נקרא חטא בשגגה. בזמן שהיה בית המקדש קיים על מקרים חמורים של שגגה היו מקריבים קרבן כדי לכפר.
המקרה שאת מתארת אינו חמור, גם אם היה בית המקדש קיים, לא היית חייבת על כך קרבן חטאת.
לכן את צריכה פשוט לקבל על עצמך להיות יותר רגישה וזהירה להבא, וזו כפרתך.