התדרדרות בנורמות הצניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/05/07 18:15 יד בסיון התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב

ישנה תופעה של מגיפה בציבור הדתי של עניין הצניעות , זוגות נשואים רבים הולכים יד ביד ברחוב , חלקם אף מחובקים , האם זה ראוי ? האם זה מותר ? אני יודע שהם עוברים על שולחן ערוך !

אני משתדל לא להתסכל אבל זה מפריע לי מאד , אני מסוגל לתקוף אותם .

איזה התנהגות זאת ?

בבית תעשה מה שאתה רוצה ! אבל בחוץ ? ליד כולם !

ליברליות שחצנית

אנו לא כמו החרדים אבל מתירנות כזו ?

ממש מפחיד !

לגביי

אקדמאי , 31 , רווק .. מחפש , בוגר ישיבת הסדר !

אשמח לתשובה

אני יודע שלבחורה לא היה איכפת . אבל לגבר כמוני כן !

תשובה

שלום וברכה
אני לא מכיר את המציאות שאתה מתאר, אולם אף אני מתרשם שישנה שבירה בתחום הצניעות. מובן שכל אחד ייתן פרשנות שונה לשבירה זו: חלק יטענו כי כיוון שלא הרמנו מספיק את הרף ישנה נפילה, וחלק יטענו כי כיוון שהפכנו את הרף לכל כך רחוק מדרך ארץ ישנה שבירה של הכל, ואילו היינו פוסקים ונוהגים בפסקים פשוטים היה הכל נשמר.

אין מקום לגילויי אהבה בפומבי. זה חלק מהאינטימיות שצריכה להיות בקודש הפנימי, וזר לא יקרב אל הקודש.

עולם הצניעות שלך לא צריך להיות מושפע מהעובדה שיש הנוהגים בדרך אותה אתה מתאר, ובוודאי שלא אתה צריך לחוש שיש לתקוף אותם. אתה צריך להסיט את העיניים, להכריע באופן פנימי כי כנראה אתה תנהג אחרת (אל תאמר שום דבר מוחלט קודם שתמצא בת זוג, שהרי הכרעות אלה מקבלים ביחד ולא לבד), ולעשות את כל שניתן כדי לבנות באופן חיובי חברה צנועה בנורמות החברתיות בהן אתה מתהלך. אלה הדרכים בהם משפיעים ומתקנים את המציאות.

כל טוב והרבה הצלחה