התגברות על היצר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/13 02:59 יב באב התשעג

שאלה

שלום הרב.

בשנה וחצי האחרונה נחשפתי לתכנים נוראיים ומזעזעים באינטרנט. זה התחיל בתור מראות לא צנועים, עבר למעשים ולבסוף יכל להגמר במעשה נורא ואיום אלמליא תפסתי את עצמי בידיים. כל פעם אני מנסה להתגבר על עצמי ולא להכשל בין אם זה בהתמדה בתפילה (אפילו שאני לא מתחברת) ובין אם זה בהשתדלות ללמוד תורה אבל בסופו של דבר אני תמיד נופלת תוך כמה שבועות ואז המפעל הגדול שעליו עבדתי קורס ונחרב שוב. רציתי לשאול אם לרב יש טיפים להתמודדות ודרך לעזור לי.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא כולנו רוחניים.
אדם צריך להכיר את עצמו ולדעת מה הדברים שמרגשים ומשמחים אותו.
יכול להיות שתפילה ולימוד תורה הם לא הצדדים הכי חזקים שלך כרגע, את לא פטורה מתפילה ולימוד אבל לא הם התחומים שימלאו אותך וילהיבו אותך.

מלבד תורה ותפילה יש ערך עצום לגמילות חסדים.
באופיך את אדם מעשי, את צריכה להיות בתוך עשיה תורנית, ואפשר בקלות להשתלב בו בהתנדבות:
לסעוד חולים, לטפל בקשישים, לשמח ולתמוך בילדים, לספק מזון לנצרכים...
את יכולה להתנדב במסגרות שיש בהם עשיה של חסד - תני שם את כל המרץ והכוח.
עד כאן - עשה טוב.

ומכאן - סור מרע - לא להתקרב לאינטרנט בלי שמירה צמודה. להכיר את ההזדמנויות בהם את נופלת ולהמנע מלהתחיל מצבים כאלה.

הערה שלישית - לא ליפול מהנפילה. לא לומר 'הכל קרס'. מי שנכשל במבחן נהיגה יכול להתיאש מהרשיון (ואז באמת כל ההשקעה שלו בלימוד נהיגה היתה לשוא) אבל הוא יכול להחליט ששום כשלון לא ירתיע אותו והוא יעשה עוד ועוד טסטים עד שיעבור.
כך גם אצלך - אל תאפשרי לכשלון לנצח, אחרי כל נפילה תאמרי לעצמך: "אני לא נכנעת אני ממשיכה עד הנצחון!"

בברכה ובהצלחה