התגברות בהתבגרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/08/02 17:59 יט באלול התשסב

שאלה

שלום!

אני בן 16, השנה אני בכיתה י"א. כבר הרבה זמן שאני מרגיש מאוד בשל לקשר עם בחורה.. הבעיה היא הגיל.. אני יודע שאני צריך סבלנות, אבל אני פשוט מרגיש מוכן ומאוד רוצה ליצור קשר - לאו דווקא בגלל שהיצר שלי רוצה קשר מיני, אלא בגלל שאני מאוד רוצה לנהל שיחות-נפש עם בנות.. אני מרגיש שאני רוצה מאוד קשר נפשי ואינטימי עם בת.. יש לי חברים מאוד קרובים, שאיתם אני יכול לדבר על הכל, אבל עם בת זה שונה..

"אדם השרוי בלא אישה - שרוי בלא שמחה" - ועוד איך..! אני מרגיש את זה, ואולי שזה לא הגיל המתאים, ואני צריך לאגור ולצבור את הרגשות האלה, אבל זה קשה!!

בד"כ אני סבלני, אבל לא בקטע הזה!!

מה אני יכול לעשות?

בתודה מראש, יובל

תשובה

ב"ה

יובל שלום.

הכותרת שנתת לשאלה מצאה חן בעני מאוד !!!!

ולגופו של עניין.
אני חושב שיש לך רגש מאוד חיובי ,
רגש מאוד טוב,
רגש מאוד בריא.
מי שאין לו את הרגש הזה הוא חולה בנפשו..

אולם רגש זה ח י י ב לבוא לידי ביטוי אך ורך במסגרת המתאימה כלומר :חתונה. שאז ניתן לבטא את הקשר גם מבחינה גופנית וגם מבחינה נפשית.

כרגע זה לא רלוונטי להתחתן (16 מלאו לנער בליבו אמר..)
הקב"ה נתן לך את כוחות הנפש ע"מ שתוכל להתבגר-להגבר
אם אתה מצליח להקיע את כולך בלימודים או עיסוקים אחרים מלבד "לשוחח עם בנות", אז אתה ג י ב ו ר .

היצר הרע התחפש והכניס לך לראש שאתה חייב לדבר עם בנות (אגב בשאלה אתה לעיתים כותב בת ולעיתים בנות למה? )אל תשמע לו !!
תתגבר עליו ותנצח אותו,
ואל תגיד אני לא מסוגל, אתה כן מסוגל
השאלה אם אתה רוצה ,והכל תלוי בכוח הרצון שלך.

חדל להיות כמו החולות,
אנחנו רוצים אותך כמו פרח.

זה הגיל להתפתח מבחינה רוחנית.
עזוב אותך "לשוחח עם בנות שיחות נפש "
שמור את הצורך הזה לזמן מתאים ואז תבטא אותו בגדול.
ובנתיים תשקיע בבנית האישיות שלך ובפיתוח כוח הרצון.

בהצלחה,

עוזיאל