התבשיל של הדודה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/05/09 16:14 ד בסיון התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אחי ביקש מאמי שתכין קוסקוס לחג השבועות. אמי לא יודעת להכין את הקוסקוס בעצמה,לכן דודתי שנכחה במקום מיד הציעה את עצמה ואמרה שהיא תכין לנו 2 ק"ג קוסקוס..הבעיה היא שלא שומרים על כשרות בביתה..וכל ה"לא צריך תודה" שלנו לא עזר..מה גם שהיא אמרה "אני מפרידה בין בשר לחלב!" (למרות שעייני ראו אחרת)

שורה תחתונה,מה עושים?..היא כבר תעשה את זה בכל מצב..מה דין הקוסקוס?..האם הוא ראוי לאכילה?עלינו לזרוק את זה? או להפציר בה שוב לא לבשלו...

תודה וחג מתן תורה שמח!

תשובה

שלום

אין לאכול את הקוסקוס אם אתה יודע שאכן לא מקפידים שם על הלכות בשר וחלב.

אין טובה מהכנות, גם אם היא מעט לא נעימה.
אם הדודה היא אשה שאפשר לדבר איתה בהגיון, שתף אותה בבעיה ותתנצל. תגיד לה שאתה מספיק מעריך אותה כך שאתה יכול גם להגיד לה שזו בעיה בלי שתיפגע.

אך אם היא נעלבת מדברים כאלה, צריך למצוא את הדרך שלא לאכול את הקוסקוס בלי שהיא תעלב, גם אם זה כרוך בשינוי מהאמת.

כל טוב