התבוללות

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 15/05/02 07:14 ד בסיון התשסב

שאלה

שלום,

מהו האיסור ביחסי גברים ונשים גויים ויהודים ? האם יש הבדל באיסור כאשר אחד מבני הזוג נשוי ?

תודה.

תשובה

בס"ד

לחזי שלום,

איסור קיום יחסי אישות בין יהודי לגוי נחלק לשניים. כאשר מדובר בחתונה הרי שזה איסור תורה. כפי שנאמר: "לא תתחתן בם". ואמנם, יש תנאים שביקשו לצמצם את האיסור רק לשבעת העמים שגרו אז בארץ ולא נפסק כמותם להלכה.

אלא במסגרת נישואין הרי שיש בזה גזירת בי"ד של חשמונאים שאסרו על ביאת גויה משום נ.ש.ג.ז. (נידה, שפחה, גויה, זונה) ודברי חז"ל שקבעו שהבועל ארמית קנאין פוגעים בו.

כל זה במישור ההלכתי בלבד, אבל במישור הרוחני מערכת קשרים כזו הינה חמורה מאוד, וחכמי הדורות הפליגו בדבריהם במי שנותן מזרעו לאישה נוכריה. כאשר אחד מבני הזוג נשוי, יש לכך היבטים נוספים של חוסר נאמנות בסיסית לבן הזוג אשר הוא בן בריתו, מעבר לכך, יש גם מימד הלכתי לנשואי גוי שהרי לפי ההלכה יש מושג של אשת איש גם אצל גויים.

בברכה, הרב דוד סתיו