התאמה מינית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/02/05 23:24 ז באדר א'

שאלה

לפני זמן מה טענה בפני אישה חילונית ששמירת נגיעה לפני החתונה זה לא טוב כי לא יודעים אם יש התאמה מינית, כלומר אם יש משיכה מינית הדדית. "ואם הם לא נמשכים אחד לשניה?"

לא ידעתי מה לענות לה. האם אוכל לקבל תשובה לשאלה זו, ולו רק בשביל עצמי?

תשובה

שלום וברכה
כלל זה נקוט יהיה בידך: בכל פעם שאנו עושים דבר מה יש לו מחיר, ובדרך כלל המחיר יוגדר בכך שאנו מפסידים את מה שאנחנו לא עושים. דוגמה לדבר: בשעה שאתה כותב באינטרנט שאלה יש לזה מחיר, כי אתה לא גומל חסדים או לא מתפרנס ברגע זה מעמל כפיך. על כן, גם בשאלת שמירת נגיעה ייתכן כי אין אנו בוחנים את המשיכה המינית, וייתכן שאנו משלמים מחיר קטן בשל כך.
אולם ראה נא את מה אנו בונים ויוצרים בשל התנהגותנו זו:
א. אנחנו עושים את רצון ד'.
ב. אנו בונים מערכת יחסים של קדושה וצניעות.
ג. אנו לא מתדרדרים לאותם מקומות שהתדרדרה המציאות הסובבת אותנו בתחום המיני.
ד. אנו מעמידים את הקשר בין בני הזוג על בסיסים רחבים מאוד, שהמשיכה המינית היא אחד מהם, ואנו מחנכים את בני הזוג ליצור משיכה מינית ולא רק לצפות שהיא תבוא מאליה.
ה. אנו הופכים את הקשר בין בני הזוג לקשר ראשוני, בו הן הבן והן הבת באים לקשר זה באופן ראשוני לחלוטין, כאשר אין שום משקעים בעברם, והם לא נתנו את גופם לאחר.

למעלה מכל זאת, אין שום יסוד להניח כי בשל העובדה שהציבור החילוני בדק את הקשר המיני לפני נישואיו, נישואיו טובים יותר ומאושרים יותר, או שיש פחות בעיות בתחום המיני. הרשה לי להניח שזה להפך.

על כן, טוב אנו נוהגים, ואנו נמשיך לנהוג באורח חיים של צניעות וקדושה.

כל טוב