התאמה להדרכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/05/02 17:52 ז בסיון התשסב

שאלה

הרב כותב כתשובה לחניכה ששאלה מה צריך כדי להתאים להדרכה שיש צורך לרצות להכנס כדי לתרום ויש להזדהות עם הערכים של התנועה.

בסניף שלנו עומדת להיווצר בעיה כיוון שרוב הצוות מורכב משמיניסטים שעומדים לעזוב את ההדרכה, כך שישארו בצוות כ-3 מדריכים בלבד!

לאור המצב חשבנו להכניס את חניכי עמיצור (כיתה ט') להדרכה כבר בקיץ הקרוב כדי שיעברו תקופת חפיפה עם המדריכים הותיקים.

הבעיה היא שהחניכים לא בדיוק מתאימים לתיאור של הרב, בלשון המעטה.

למרות שחל שיפור אדיר בשנה האחרונה אצל החניכים, הם עדיין נמצאים בשלב של שאלות בסיסיות של אמונה וצניעות. ונכונותם לתרום בהדרכה לא גדולה במיוחד.

השאלה היא, האם לחכות עוד לפני שייכנסו להדרכה כדי שיוכלו להשתפר ולבסס לעצמם אידאלים, או שעדיף לזרוק אותם למים, עם תקופת חניכה של כמה חודשים, ולתת להם להתפתח תוך כדי הדרכה, למרות שיש בכך סיכון מסוים לדוגמא האישית ולחניכים אותם הם ידריכו.

בתודה,

עמית.

תשובה

ב"V

שלום לך,

עמית

לצערי, בשל עומס השאלות הגעתי לשאלתך רק היום (כן, ארבעה חודשים!)אני מקווה שלתשובתי יחש משקל גם עתה.

לאור שאלתך, לאחר שתבהירו לחניכים את עוצמת ההתלבטות ותבקשו מהם לשקול אם הם מסוגלים לקבל על עצמם עול הדרכה,
יש להובילם לתקופה של חניכה ותופתעו לגלות עד כמה היא משפיעה עליהם.

ביקר,

שי