התאהבות בגיל מוקדם.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/02/02 15:48 ל בשבט התשסב

שאלה

ב"ה

כיום אני בן 17 ומדריך בתנועת נוער.

לפני כשנה לערך התאהבתי באחת המדריכות אשר קטנה ממני בשנה.

אני עומד בפני בעיות רציניות שביניהן, בחירה מה לעשות בעוד כשנה וחצי (ישיבה, עתודה וכו').

אני די בטוח שאני רוצה לחכות עד שהיא תגמור את האולפנא ואז לפנות אליה.

אני די סגור על חתונה אך אני לא יודע כלל מה דעתה בנושא ואני לא יודע גם אם כדאי לשאול.

ברצוני לדעת מה הרב חושב על כך, האם עלי לחכות עוד שנתיים על אף כל הקשיים הכרוכים בדבר עקב הפגישות המרובות שלי איתה (לפחות פעמיים בשבוע), או שעלי לברר כעת אם יש בכלל למה לחכות ואם כן אז איך.

המצב מסתבך יותר כאשר אנחנו מגיעים לחודש ארגון (במצב הזה אין לי אפשרות לעזוב את החניכים שלי...) או לאחר שנסעתי לשבוע ישיבות אז כשחזרתי היה לי הרבה בעיה להתעלם מהרגש.

אני ללא ספק חושב עליה רוב הזמן ונראה לי שזה אף פוגע לי קצת בלימודים.

אני מקווה שהרב יוכל לנסות להדריך אותי במקצת, כיצד להתמודד עם זה.

בתודה מראש,

תשובה

בס"ד

שלום
וברכה רבה

אתה נמצא במצב מאוד מסוכן ומורכב. ההתאהבות היא טובה מאוד אבל יש חשש שבמצבך היא עלולה לגרור את שניכם למצבים שאתם לא רוצים בהם ולנסיונות קשים.

לכן אתה צריך לדעת כי באופן כללי חכמינו קבעו שגיל החתונה הוא הגיל בו אתה נמצא. כך נהגו מאות ואלפי שנים חוץ מהמאה שנים אחרונות. וגם זה לא בכל המקומות.
הסיבה שנהגו כך היא בגלל שהם חשבו כי מה שאדם עושה קרירה הוא יותר חשוב מלהביא ילדים לעולם ואחר כך הם התירו את כל האיסורים - אז בשביל מה להתחתן. וכבר היום הרבה הרבה אנשים רק חיים ביחד בלי מחויבות ובלי ילדים העיקר שהם נהנים וכד'.
הדרך הנכונה על פי התורה ועל פי חז"ל ועל פי השולחן ערוך היא להתחתן מוקדם.
ושוב אני יודע שזה לא מקובל - אבל כל דור מביא איתו את ההנהגות החדשות וברוך ה' היום בהרבה מקומות מקדימים את תאריך החתונה לגיל שמונה עשרה - תשעה עשרה - עשרים. והם מצליחים ברוך ה'.

ענין העתודה או הצבא או כל דבר אחר לא צריך להיות כלל וכלל בעיה לכם כיון שהם צריכים להסתדר עם החיים ולא החיים עימהם.

שני דברים אתה צריך לעשות.
א] לסכם את הענין עם הוריך
ב] לברר עם הבחורה אם היא רוצה בכך.

אם התשובה לאחת השאלות היא "לא" - נתק כל קשר. למענה וגם למענך.
כשיגיע היום אם תתאימו - תחזרו זו לזה

אם התשובה לשניהם "כן" - אתם צריכים למעט בפגישות ככל הניתן עד לתאריך החתונה שקבעתם לעצמם.

כל זאת אני כותב בגלל שאתה אומר שאתה בגיל שבע עשרה וקרוב לגיל שבו יש כבר שמתחתנים.

מזל טוב.