השתתפות בחתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/05/13 14:23 טו בסיון התשעג

שאלה

שלום רב!

יש לי חברה מהלימודים, לא חברות טובות או משהו אלא בעיקר ללימודים, ואיכשהו באחת הפעמים שישבנו כולם הבנתי שהיא לא יהודיה. (האבא יהודי).

עוד מעט היא מתחתנת (עם בחור יהודי) ואני מוזמנת.

שאלתי: האם יש עניין של "לשמח כלה" על אף שהיא לא יהודיה? היא בנאדם מקסים מאוד אבל כמובן שאין לי קשר אליה מעבר ללימודים..

בנוסף? האם יש בעייה להשתתף בחתונה כזו? (האולם עצמו יהיה כשר אבל בסופו של דבר זה להיות עד להתבוללות! )

תודה להתיחחסות ושבת שלום

תשובה

ב"ה,

שלום וברה,

בודאי שאסור, הרי אנחנו לא רוצים התבוללות ואיך נלך לחזק ענין זה?

בברכה,

דני ארגמן