השתתפות בארוע במקום שמוכרים חמץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/12 00:55 יט בניסן התשעב

שאלה

שלום,

הזמנתי מקום לפני פסח להופעה כלשהי שנערכה בחול המועד פסח.

זהו פעם ראשונה שהייתי במקום הזה, וכשהגעתי לשם גילתי שמוכרים שם חמץ גמור, ומי שהיה לידי אכל לחם ושתה בירה.. כמובן שאני לא הזמנתי כלום.. אבל האם עברתי על בל יראה ובל ימצא?למרות שזה לא היה ברשותי? מה הדין?

שיהיה פסח כשר ושמח!!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא עברת על בל יראה... מפני שהעברה היא רק על חמץ שלך ולא על חמץ של אחרים.

עם זאת אתה מרגיש דבר נכון - עלינו להתרחק ממקומות מכוערים ודברים מכוערים. מקום יהודי שבו מוכרים בגלוי חמץ בפסח לא ראוי להשתתפות של שומרי מצוות (כמו שלא תכנס בשבת למקום שבו מחללים שבת, גם כשאינך נהנה מחילול השבת).
צריך לשים לב בפסח לאן הולכים ובאלו ארועים משתתפים.
חג שמח