השתלת אברים והמתת חסד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/02 11:00 א בשבט התשסב

שאלה

האם מותר להשתיל איברים באדם חי עם ידיעה שאין סכנה לתורם אבל אולי ישנו סכנה שחלק מהגנים שלו ישתנו? ובקשר להמתת חסד האם מותר לעשות פעולה זו מכל הכיונים.

תודה רבה רויטל.

תשובה

בס"ד

בכל נושאי השאלה הראשונה בה העלית חשש שחלק מהגנים ישתנו צריך לזכור פסוק מאוד חשוב "ורפא ירפא" מכאן אמרו חז"ל שניתנה רשות לרופא לרפאות.

החידוש הוא שהרפואה שלפני חמש מאות שנה נחשבת היום להימור מסוכן, ובעוד חמש מאות שנה יאמרו כך על תקופתינו וחלק מהדברים שנעשה יתבררו כמסוכנים. אעפ"כ התירה התורה לרופא לרפא לפי מה שנתון בידיו, ולכן אין להעלות חששות שונים כגון אלה שהעלית ואין לדבר סוף.

"המתת חסד" זו מילה יפה לתאר "רצח" ונהוג לומר רצח הוא רצח הוא רצח.