השפעת יהודי חו''ל על הנעשה בארץ ישראל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/09/11 23:09 יח באלול התשעא

שאלה

שבוע טוב.

לאחרונה מדברים בכנסת על מתן זכות הצבעה בבחירות ליהודים שאינם תושבי מדינת ישראל. האם לדעת הרב יש עניין הלכתי בשאלה זו, מתוך השפעה של מי שאינו נמצא בארץ ישראל על הנעשה בה,

או שאין נגיעה הלכתית בנושא זה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש ענין הלכתי בכל נושאי המנהיגות. ההלכה דנה לעומק ולרוחב בשיטות בחירות שונות ובכך שמנהיגי ציבור פועלים מכוח היותם נציגי ציבור.

לענין השתתפות יהודים מהעולם בבחירת ממשלת ישראל: יש כאן שיקולים הפוכים:
מצד אחד, אין מקום לשותפות גורל מצידו של מי שלא מוכן להיות שותף לחיים כאן אלא מעדיף לחיות בחו"ל עם הגויים.
מצד שני, עניני ארץ ישראל ודאי קשורים לכלל עם ישראל, לכן יש מקום לומר שגם יהודים בגולה יהיו שותפים בעיצוב המציאות בארץ ישראל.