השפעת המשיכה המינית על ההחלטה בבחירת בן זוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/08/14 13:39 כט באב התשעד

שאלה

שלום רב

אני יוצא עם בחורה כ 4 חודשים והקשר מתקדם טוב ב"ה. הקשר הכי ארוך שהיה לי עד עכשיו שרד פחות חודש אז זו התקדמות די גדולה..

בתור הקדמה אני רק אציין שאני לא חריג בנושא של שמירת העיניים, יש לי אינטרנט עם חסימה ואני לא חושב שאני יוצא דופן מאנשים אחרים בנושא התמודדות עם שמירת העיניים.

מה שמפריע לי זה שאולי הקושי לשמור נגיעה והמשיכה המינית יכולים להפריע לי בקבלת ההחלטה, בעיקר בצד הרגשי (שאולי אני מתחבר אליה פחות והמשיכה המינית משפיעה). ואני לא מעוניין להתחתן כי קשה לי לשמור נגיעה אלא להגיע להחלטה עם ראש ולב יותר נקיים. או שאולי אין בכלל דבר כזה 'ראש ולב נקיים' וזה משהו שאמור להיות חלק מההחלטה?

אשמח לעזרה.

תודה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה טובה, אכן צריך להזהר לא לתת למשיכה המינית משקל כבד כזה שיכול לגרום לשיבוש בהחלטה,

לפעמים הרגש כל כך חזק שלא מבחינים בחסרונות בולטים,
לכן צריך לגייס את השכל, הוא גלגל ההצלה של האדם מגלי הרגש הגואים, ולבחון את ההצעה באורח שכל,
לשאול את עצמך את השאלות, האם יש לה מידות טובות, האם היא בוגרת? האם היא אוהבת לעזור? האם היא חרוצה? האם אפשר לדבר איתה שיחה רצינית ולא רק צחוקים?

השאלה האחרונה היא מדד טוב לענין זה, כי כשיש משיכה חזקה כל שטות יכולה להיות נושא לשיחה כי לא הדיבור הוא המענין אלא הרגש החזק שאופף את הזוגיות הזו.

בברכה,

דני ארגמן