השם טומי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/01/11 23:56 יט בשבט התשעא

שאלה

אני מאוד רוצה להחליף או להוסיף את השם טומי , רציתי לדעת עם טומי הוא שם טוב ומה המשמעות בעצם של להוסיף שם או להחליפו תודה.

תשובה

שלום.

אם אין סיבה של מחלה מסוכנת וכדומה אז אין סיבה להחליף את השם.
ובודאי לא לשם "טומי" שהוא רק כינוי.

השם טומי[ כשם ]הוא לא ממולץ שמשמעותו היא לא כ"כ חיובית והתלמוד במסכת יומא דף לט עומד על כך שבפסוק בספר ויקרא כתוב "ונטמתם בם" חסר את האות א . אשר על כן הייתי ממליץ לך להתחיל לאהוב את השם שיש לך ולחפש את משמעותו ואת משמעות חייך. שהרי השם שניתן לך ע"י ההורים שלך בא אליהם גם ע"י רוח הקודש והשם שלך הוא זה שמציין יותר מכל את מהותך את נפשך ואת עומק שיחותך בעולם. ולכל אדם יש את הנתיב האישי שבו הוא מתקדם בעולם. והנתיב האישי שלך הוא רק שלך ויש לשם שלך את האור הגדול להאיר את הדרך שבה אתה צועד.

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.