השלמת התפילה או קריאת התורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/12/09 19:52 כא בכסלו התשע

שאלה

שלום רב ותודה מראש!

התחלתי לקום לתפילת שחרית בשבת ולהתפלל בבית הכנסת. העניין הוא שלפעמים אני מגיעה לבתי כנסיות אחרות (בשבתות מחוץ לבית) והתפילה מתחילה בזמנים שונים- השאלה היא מה עדיף להתחיל את התפילה מההתחלה (כאשר בד"כ באמצע תפילת היחיד שלי כבר מתחילים את קריאת התורה), או מנגד לחכות עד לקריאת התורה ולאחריה להתחיל להתפלל יחיד?

תודה רבה

עדי

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אם את מאחרת לבית הכנסת וממילא את עסוקה בהשלמת התפילה שלך ולא מתפללת עם הציבור - אז עדיף לפחות לשמוע עם הציבור את קריאת התורה ואח"כ להשלים את התפילה (צריך רק לומר בתחילה את ברכות השחר).
אם לא אחרת מאוד ואת יכולה להשלים בזריזות ולהספיק להתפלל עם הציבור את תפילת עמידה של שחרית, רצוי לדלג על פרקים בפסוקי דזמרא (להגיד רק 'ברוך שאמר' 'אשרי' ו'ישתבח') ולהתפלל עם הציבור עמידה של שחרית.