השלמת התיקון

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/10/10 20:36 כד בתשרי התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

איך אני אוכל לדעת למה ירדתי לעולם ומה אני צריך לתקן בגילגול הזה?

ואם עשיתי עבירה שאמורה לגרום לי להתלגל שוב לעולם הגשמי.. אם אעשה תשובה אז לא יצטרך להתגלגל?

בברכה , יאיר

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

אדם לא צריך לעסוק בנסתרות מהסוג הזה,
אלא למלא את חובתו בעולמו כמו שמבואר במסילת ישרים פרק א:
להזהר מעבירות, לקיים מצוות, לתקן את המידות, לאהוב ולירא את ה'.

יחד עם זאת יש לאדם תפקיד יחודי בעולם הזה,
ואיך ידע מה יעודו?

חכמי ישראל נתנו שני מדדים:
1. אם לאדם יש כשרון סימן שלכך הוא נועד, כמובן תוך שמירת המצוות ולא בניגוד להם.

2. אם יש ענין שקשה לאדם לעמוד בו סימן שאת זה הוא צריך לתקן, וגם אם הוא עמל כל ימיו ומרגיש שהוא לא מתקדם – זהו תפקידו, ועצם העובדה שהוא שורד מקדמת אותו בעולמו.

בברכה,

דני ארגמן