השגחה פרטית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/12/12 05:16 יד בטבת התשעג

שאלה

שלום רב.

שאלתי היא בעניין השגחה פרטית.

ידוע כי השם משגיח על האדם היהודי בהשגחה פרטית.

אם כך הדבר אז זה אומר שכל דיבור שלי אם חברי או אפילו שיר ששמעתי ברדיו אלו מסרים מהשם?

בתודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל מה שקורה שלא באחריותך זה במובן מסוים, מסרים מ-ד'. אבל מה שאתה מדבר עם חבר או מה שאתה בוחר לאכול זה בחירה שלך ולכן זה לא מסרים מד'.
לעומת זאת מי שאתה פוגש (ללא תכנון) או מה שאתה שומע ברדיו זה, במובן מסוים, מסרים מד'.
חובתנו לדעת שאין לנו כלים לפענח נכון את המסרים הללו. צריך להזהר מאוד! שלא להמציא משמעויות לכל דבר ולחיות במגדלים פורחים באויר.