השבת גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/12 22:20 י בניסן התשעב

שאלה

בס''ד

לכבוד הרב שלום רב !

הרב אני כשהיתי גויה בערך בת 11 או 12 , גרתי אז עם הוריי 2 דודי וסבתא שלי .אז להוריי לא היה כסף לתת לי כמעט תמיד כי מצבנו היה קשה אז רק בלהתחשב בזה ,לצערי בעוונותי הרבים לא הכי עשיתי חשבון ופעם אני זוכרת שהיתה בבית ספר שלנו אופנה של איסוף מדבקות של סדרה אחת לתוך אלבום מדבקות מיוחד ומי שימלא את האלבום הכי מהר יזכה לפרסים וכו' .. , ואני ממש רציתי גם להיות בחלק מזה וצערי הרב בגלל שלא היה לי מאיפה לקחת כסף פעם אחת ראיתי שדודה שלי שהיתה ישנה בסלון שמה בתוך תיק איפור שלה 50 שקל במטבעות לאחר אולי שבוע שאף אחד לא ראה לקחתי בהתחלה 10 ואז 20 עד שנראלי בזבזתי את כל ה50 שקל על המדבקות .

ברוך ה' זכיתי להתגייר בגיל בערך 16 אחרי הרבה שינוים בחיי ולאחרונה נזכרתי במעשה נבזה שכזה שלצערי הרב עשיתי .

השאלה שלי מה עלי לעשות ? האם זה נמחל לי ? או שעלי להחזיר לה ולומר לה על מה שעשיתי ? - אני לא יכולה לתאר לעצמי איך אני יעשה את זה אוי ואבוי לי איזה בושה . אולי אפשר רק לתת לה את הכסף איך שהוא וזהו ? ואיואי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר להשיב גזל בצורה אנונימית.
לשלוח באמצעות שליח או במעטפה, מבלי לומר מי את ומתי ואיך בדיוק גנבת את הכסף.
לציין שאת מבקשת להשיב לה 50 שקלים שלפני שנים גנבת ממנה ואת מצטערת ומבקשת סליחתה.

לדעתי התיקון היותר שלם הוא כן לומר מה שהיה וכן להתנצל ממש בפניה, אני סבור שהדבר בוודאי יהיה טוב עבורך וגם יחזק את ההערכה של הדודה אליך ועל התהליכים שאת עברת מאז.