הרשמת בני לבית ספר דתי בניגוד לרצונו

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/03/16 12:23 כו באדר א'

שאלה

שלום רב,

אנחנו משפחה חוזרת בתשובה 3 שנים. ילדיי בבתי ספר תורניים חוץ מהגדול שהתחיל בית ספר חילוני כשעוד היינו חילונים. בשנה הבאה בעה בני יעלה לכיתה ז ואני רוצה שהוא ילמד בישיבה תיכונית. הוא לא מעוניין ורוצה להמשיך בחטיבה חילונית. הוא ילד עדין ומנומס, ילד נפלא. אני נמצאת במצב מאוד לא פשוט. ניסיתי לשכנעו אך הוא לא רוצה ואני חושבת שזה מאחר והוא פוחד מהשינוי עצמו. הוא מתפלל איתנו ואפילו מחזן מעט בביהכ. מה אעשה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא כדאי ללכת נגד רצונו,

אפשר לאלץ אותו ולשכנע אותו ללכת לישיבה תיכונית,

אך כיוון שאין לו הסכמה מלאה למהלך הזה,

הוא יצבור התנגדויות בלב ובסופו של דבר יכול למאוס בכל, ואז נפסיד גם את מה שקיים,

לכן תכבדי את רצונו, ויחד עם זה תוסיפי כפי יכולתו לימוד תורה בבית,

בברכה,

דני ארגמן