הרצח שהיה במשגב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/01/07 15:22 כא בטבת התשסז

שאלה

הרב עוזיאל אליהו שלום.

אנו המומים ממה שקרה למעיין בן חורין מהיישוב יובלים במשגב .רצינו לשמוע מה אתה יכול להגיד לנו בתור הרב של משגב.

תודה

אנחנו.

תשובה

ב"ה

שלום.

מה קרה?
נאמר בתורה בספר דברים פרק כא: "כִּי יִמָּצֵא חָלָל בָּאֲדָמָה אֲשֶׁר אדוני אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ לְרִשְׁתָּהּ נֹפֵל בַּשָּׂדֶה לֹא נוֹדַע מִי הִכָּהוּ" וזו המציאות הקשה והשעה הקשה שבה אנו נתונים.
מעיין ז"ל מהיישוב יובלים נמצאה בשדה ועדיין לא נודע מה קרה וכיצד ומדוע ואיך.

מה עושים?
ראשית, מקרה כזה כואב מאוד ומצער ואין מילים לנחם את המשפחה היקרה, ובעצם כולנו נחשבים כמשפחה אחת שמתאבלת ומבכה את המציאות הקשה. כולנו מתמודדים כל אחד בדרכו שלו יכול להביע את צערו וכאבו.

דבר שני, נאמר בתורה בהמשך ש"זקני העיר" לוקחים עֶגְלָה ועורפים אותה בנחל איתן ואומרים: "יָדֵינוּ לֹא שָׁפְכוּ אֶת הַדָּם הַזֶּה וְעֵינֵינוּ לֹא רָאוּ"
בעצם, היום אנו לא לוקחים עגלה ערופה ואין לנו בית מקדש לצערנו, וגם לא כהנים בעבודתם בבית המקדש.
אבל המסר נשאר עבורנו כמסר של שותפות למקרה.
כמסר של אחריות אישית כל אחד לעצמו
וכמסר של ערבות הדדית.

דבר שלישי, אם אתם ממשגב אז למשך שבוע ימים מהיום, שכל אחד ישתדל לומר פרק תהילים אחד לעילוי נשמתה של מעיין ז"ל, ולהתפלל את אותה תפילה שהתפללו זקני העיר במעמד עגלה ערופה "כַּפֵּר לְעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר פָּדִיתָ ה' וְאַל תִּתֵּן דָּם נָקִי בְּקֶרֶב עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל וְנִכַּפֵּר לָהֶם הַדָּם"

תהיה נשמתה צרורה בצרור החיים אמן.

.