הריון בט' באב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/07/11 21:05 כב בתמוז התשעא

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

בע"ה ב-ט' באב אהיה בתחילת החודש התשיעי להריוני.

בד"כ הצומות עוברים לי טוב, אבל בהריון ממש קשה לי ואני חייבת לשתות כל הזמן.

אינני יודעת אם זה יגרום לצירים או לידה מוקדמת, אך מחסור בשתיה גורם לי לכאבי ראש וכו'.

מה עלי לעשות?

לצום או לא?

[י"ז בתמוז לא צמתי]

תודה,

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את בריאה בד"כ ואין בעיות מיוחדות אז את צריכה להתחיל את הצום. כדאי להתכונן לפני כן בצורה טובה בשתיה ובאכילה ולהתחיל את הצום.

לאחר שהתחלת את הצום במידה ואת חשה ולו במעט חולשה או כאב ראש או כל מיחוש אחר את יכולה(חייבת!!) לאכול ולשתות מיד מדין "חולה שאין בו סכנה".

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.