הריגת חרקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/11/13 18:49 טו בכסלו התשעד

שאלה

בס"ד ובהשתדלותנו:)

אני משתדלת שלא להרוג חרקים מחוץ לבית,

אך האם אני צריכה לשמור על כך גם בבית?

הרי הם עלולים להתרבות וזה לא מצב שרצוי כל כך בבית.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא מצאתי בשום מקום בהלכה או במוסר שאדם צריך לסבול מחרקים שמציקים לו ולא להרוג אותם (אשמח לקבל הבהרות בנושא ממי שיודע על כך).
מן הדין את יכולה להרוג חרקים בכל מקום שהם מציקים לך לכן אני לא מבין מדוע את עושה הבחנה בין חרקים בבית ובחוץ.
אם יש לך רגישות מיוחדת שמביאה אותך לחוס על חייהם של חרקים - תבורכי, אבל בנסיבות כאלה את צריכה לקבוע לעצמך את הכללים שלך מתי כן ומתי לא להרוג חרקים.