הרהורי כפירה באמצע התפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/01/10 13:41 ז בשבט התשע

שאלה

בת 15, דתייה: איך אפשר להתגבר על הרהורי כפירה? זה קורה לי לעתים ורוב הפעמים באמצע תפילה.. לדוגמא: "אולי אני מתפללת סתם, למישהו שלא קיים" ובאשר הזמן אני מאמינה, נורא קשה לי להתמודד עם זה ואני מרגישה רע עם זה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הדברים שלך ידועים ומוכרים מאוד. זוהי טרדה שגדולי החסידות עסקו בה הרבה מאוד. היא נקראת "מחשבות זרות".
ככל שדבר יותר יקר לנו כך היצר הרע מבקש לערער אותו. דווקא בגלל שהתפילה שלך חשובה ויקרה לך עולות בך המחשבות הזרות הללו. הדברים קורים דווקא בזמנים ובמקומות היותר רגישים. אל תתפלאי אם מחשבות זרות יעלו יותר דווקא בראש השנה או יום כיפור - או בזמן תפילה בכותל...

היצר הרע נזעק ביותר ככל שהוא מרגיש שאנחנו מתקדמים יותר.

היצר הרע לא טפש, הוא שולח את המחשבות הללו כדי לבלבל אותך - כדי שבמקום להתעלות בתפילה את תכנסי לפחדים וחרדות ותרגישי רע.

לכן התשובה להרהורים הללו היא התעלמות מוחלטת.

אם באמצע התפילה עולים בך הרהורים תגידי להם "לא עכשיו - אני לא אתעסק בכם על חשבון התפילה שלי".
אל תתחילי לברר לעצמך מחדש מדוע ובמה את מאמינה כדי להשיב להרהורים - מפני שזו מטרתם: להסיח דעתך מהתפילה.
תתעלמי מהם לחלוטין ותמשיכי בתפילה כאילו כלום לא קרה - ואל תוותרי גם אם הם יתעקשו - אם לא תוותרי הם יתיאשו ויעזבו אותך.

בתום התפילה תצייני לעצמך שאם את מותקפת בהרהורים זה סימן שהיצר הרע מודאג מאוד מההתקדמות שלך...