הרב שלי עסוק ואין לי רב אחר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/09/03 11:11 כה באלול התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב!(תרתי משמה)

יש לי רב שהייתי בקשר ממש טוב איתו הוא השקיע בי המון ועזר לי המון רק התשומת לב הרבה שהוא נתן לי עזרה לי.

השנה הוא במעמד יותר גבוהה ויש לו יותר עבודה ופחות זמן הוא מקבל אותי לשיחות אבל הוא עוסק בדברים אחרים ובדיוק בנקודות השבירה שלי שאני כבר ממש מרגישה שאני מגיעה לראי של עצמי הוא ממשיך להתעסק וכמו שאני רואה זאת זה יותר גרוע מאשר בכל שאר השיחה וזה ממש פוגע בי.

רוב הפעמים אני יוצאת מהשיחות בוכה ומיואשת. אני לא יכולה לכעוס עליו או להאשים אותו כי הוא לא אשם מצד שני הוא לא היה צריך מראש לקבל אותי לשיחה. אני לא יודעת אם עליי להגיד לו דברי תוכחה, כי מי אני שיעיר לו במיוחד אחרי כל מה שהוא עשה עבורי אני לא רוצה ליהיות כפויית טובה. (בטח עולה לך בראש "אז לכי לאדם אחר..." אז אין!!!!!)

אין לאן ללכת וזה לא שיש ואני לא רואה. אני ממש זקוקה לשיחות איתו זה כנראה יותר לחיזוק מאשר שאלה תודה רבה רבה רבה.

(נ.ב יש לי היום יומולדת...)

תשובה

בס"ד

ראי נא.
אני לא מכיר את הרב שלך יכול להיות שזה כמו שאת מתארת ויכול להיות שזו דרך לומר לך "נסי לעמוד על הרגלים שלך".

ממה שאת מתארת הרב שלך הוא אדם שנותן ונותן ונותן כמו שרב צריך להיות. ויכול בהחלט שרב צריך לעשות לעצמו סדר בעבודה שלא להזניח ציבור למען אדם יחיד. וגם שלא להזניח יחידים למען הציבור.

את מכירה את הסיפור של משה רבינו הרועה:
"ואף משה לא בחנו הקב"ה אלא בצאן. אמרו רבותינו כשהיה מרע"ה רועה צאנו של יתרו במדבר ברח ממנו גדי ורץ אחריו עד שהגיע לחסות כיון שהגיע לחסות נזדמנה לו בריכה של מים ועמד הגדי לשתות כיון שהגיע משה אצלו אמר אני לא הייתי יודע שרץ היית מפני צמא. עיף אתה!
הרכיבו על כתיפו והיה מהלך.
אמר הקב"ה: יש לך רחמים לנהוג צאנו של בשר ודם כך! חייך!
אתה תרעה צאני - ישראל!
הוי "ומשה היה רועה"" (שמות רבה ב ב):

יש שואלים איך הלך משה לטפל בגדי הבודד והזניח את כל העדר.
ושמעתי על זה כמה תשובות. אחת מהם שעדר יודע להסתדר לבד איזה זמן. אבל לבודד - קשה.

אבל כל זה לא פוטר לך את הבעיה. ואני חושב שהפתרון האמיתי הוא לעשות הכנה נכונה לכל שיחה עם הרב. לא לעבור איתו את כל השיחות נפש. רק לברר בתוכך פנימה את כל הצמיחה האישית שלך. לצמוח ולגדול מבפנים.
לתמצת את השאלות שלך רק לנקודה האמיתית. רק את השאלות הללו לשאול.
כך ירד ממנו העומס ואת תקבלי את התשובות החשובות שלך.

בהצלחה