הרב - אם ככה אז...

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/07/02 23:46 ד באב התשסב

שאלה

שלום לך, כבוד הרב.

בקשר למה שענית לילדה

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9469

הילדה רשמה "ואני בהחלט מרגישה שאני מרחיבה ומעמיקה את ידיעותי, וכן את אהבתי לתנ"ך"

אם כך, אז למה שגם בבני עקיבא לא יאסרו לילדים להגיע לשם? הרי אם הצניעות יותר חשובה מזה שהיא תתחזק שם אז גם שיאסרו את בנ"ע.

ואם זו החלטה בגלל ההורים, אז לדעתי, היא יכולה לדבר איתם ולשנות את המצב,

וכן כתוב ב"קדושים תהיו" של שמואל כ"ץ שמותר לבן ללמוד תורה (או אפילו ללימודים) עם בת, בתנאי ששומרים על כל ההגבלות והסייגים, ויש שאסרו זאת.

אם כך, המקרה שלה הרבה יותר פשוט מהמקרים של בנ"ע, ואם אתה אוסר לה, אז צריך גם לאסור לאחרים ללכת לבנ"ע כי זה מעורב שם

תשובה

ב"ה

אריה שלום.

אתה צודק במה שאתה מצטט "וכן כתוב ב"קדושים תהיו" של שמואל כ"ץ שמותר לבן ללמוד תורה (או אפילו ללימודים) עם בת, בתנאי ששומרים על כל ההגבלות והסייגים, ויש שאסרו זאת."

אם בזה יש מחלוקת יש אוסרים ויש מתירים אזי בבנ"ע,
ששם האוירה היא יותר פתוחה ויותר קשה לשמור על "הגבלות וסייגים" עאכ"וכ.

אני בדעה שיש לתת לבנות להביע את עצמן האופן חופשי,
בת לא יכולה לשיר כי יש בנים!
בת לא יכולה לרקוד כי יש בנים!
וכ"ו וכ"ו וכ"ו.
אז למה ?
במקום להגיד אסור יש ליצור מסגרות שכן יאפשרו לבנות לשיר ,לרקוד לבטא את עצמן בחופשיות ובאושר.וכ"ו

כשיש פעילות בצורה מעורבת אז יש הגבלות .
כשמפרידים יש יותר אפשריות למימוש עצמי ,גם לבנים וגם לבנות.

כשאני משתתף בחתונות ואני רואה את הריקודים של הבנים כשהם לבד אני חש שהבנים רוקדים :
יותר טוב,
יותר טהור,
יותר קדוש,
כי הם עם עצמם הבנות לא רואות.

אבל אם הבנים יודעים שהבנות מסתכלות עליהם בריקודים , אין מה לעשות ז ה נ ר א ה א ח ר ת .

ודו"ק.

בברכה,

עוזיאל