הרבי מלובביץ'

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/04/02 04:42 כה בניסן התשסב

שאלה

שלום רב !

ברצוני לשמוע אמירה ברורה בהקשר לנושא משיחיותו של הרבי מלובביץ' ז"ל (?)

האם ייתכן עפ"י הרמב"ם בהלכות מלכים (בהשמטות) שהמשיח יהיה אדם שנפטר כבר ?

מה התוקף ההלכתי של הרמב"ם בהשמטות לעומת הרמב"ם במשנה תורה המקובל?

תודה וברכת חזק לך ולבני התורה בצפת

משה

תשובה

ב"ה כ"ח ניסן תשס"ב

לר' משה שלום וברכה!

הרבי מלובביץ' אינו המשיח, וכל המייחס לו משיחות הוא טועה ומטעה ומחלל את זכרו של אדם ענק בישראל.
המשיח לדעת הרמב"ם הוא בשר ודם חי שעתיד להתגלות במהרה בימינו. לא יתכן שאדם שנפטר יהיה משיח, ומי שמאמין שאדם פרטי יקום לתחיה לבד ולא עם כל מתי ישראל חשוד במינות.
הרמב"ם שהתקבל להלכה הוא הרמב"ם במשנה תורה למרות שאין אנו מתעלמים משאר כתביו של הרמב"ם, שהרי ממשה עד משה לא קם כמשה.

בברכה והצלחה

בניהו ברונר

צפת