הרבי מילובביץ'

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/04/02 14:47 כד בניסן התשסב

שאלה

הרב כתב שמאז בית שני פסקה הנבואה.

ולעומת זאת הרב קוק כותב שבימי הגאולה (ימינו לפיו) רוח הנבואה שטה לה בעולם ומחפשת אנשים שראויים להיות נביאים. וגם הרבי מילובביץ' אמר על עצמו בכל מיני מקומות שהוא נביא.

האם הרב יכול להסביר לי בבקשה את הסתירות שבין המקומות?

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת שמיני תשס"ב

לאלעד שלום!

רוח הנבואה אמנם מחפשת את האפשרות להתגלות בייחוד בזמן הגאולה כמו תקופתנו אבל לצערנו עדיין לא זכינו לנביא. אינני מכיר את האמירות של הרב מחב"ד על עצמו שהוא נביא, ואם הוא אמר כך אינני מבין את דבריו כיוון שלא שמעתי על דברים שאמר בשם ה', ובמיוחד שהנבואה יכולה להיות רק בארץ ישראל על פי דברי ריה"ל בספר הכוזרי מאמר שני.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת