הקפדה בזיווג

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/09 23:28 כה בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,אני בת 23,אני יוצאת עם בחור כבר 9 חודשיים,לפני כ3 חודשיים הוא הציע לי נישואים וכמובן שהסכמתי..

יש לי אחות גדולה בבית היא בת 25 וחצי ,מאז ומתמיד אני לא מסתדרת איתה ..עכשיו ההורים שלי מפחדים שהיא תקפיד עלינו ..כי אנחנו מגיעים למצב של ריב קולני וכו..בגלל החתונה ...

והבחור בעיקרון יודע שאנחנו לא מסתדרות אבל הוא לא יודע לפרטיי פרטים.

היא ממש אומרת לי דברים קשים..כמו: אתם תתחתנו ותתגרשו וכאלהה..

אני לא יודעת מה לעשותת..אשמח לקבל תשובה.

תשובה

שלום

אין לך ממה לחשוש.
כווני לשם שמיים, פייסי את אחותך בדברים, ועודדי את ארוסך.

ד' אינו פועל לפי ספר סגולות אלא לפי עומק רצונו ובחירותיו של האדם.
ולכן, אם את וארוסך ניסיתם לפייס את אחותך, והיא עדיין מתנהגת בצורה לא נעימה, עליכם לכאוב את כאבה, אך לא להקשיב לה, ואין לדבריה ולקללותיה שום תוקף רוחני.
'ד' יודע מחשבות אדם כי המה הבל'.

מזל טוב